Juridisch advies concurrentiebeding

Ben je op zoek naar juridisch advies over een concurrentiebeding? Of je nu in een conflict dreigt te raken met een oud werkgever, of dat je gewoon even na wilt kijken hoe bepaalde regelgeving in elkaar steekt, je kunt bij ons terecht. Het concurrentiebeding is een complex onderdeel van veel arbeidsovereenkomsten dat vaak wordt onderschat. En dat is niet zonder risico’s.

Als je een contract eenmaal hebt ondertekend kun je namelijk niet zomaar meer onder het concurrentiebeding uitkomen. Veel werknemers vergissen zich hier wel eens in. Terwijl er meestal flinke boetes staan op het overtreden van het concurrentiebeding. Het is daarom geen slecht idee om uit te zoeken hoe je eigen situatie precies in elkaar zit. Het kan dan helpen om een juridisch adviseur in te schakelen. Die kan je precies vertellen wat je rechten en plichten zijn. Maar ook wat de mogelijke risico’s van overtreding zijn. We helpen je hier graag bij. Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen we snel contact met je op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan








  juridisch advies ontslag

  Onder concurrentiebeding uitkomen

  Gelukkig zijn er ook situaties waarbij je toch (deels) onder het concurrentiebeding uit kunt komen. Bijvoorbeeld bij een onredelijk beding. Het concurrentiebeding is dan zo uitgebreid dat je eigenlijk nergens meer mag werken. Of als je bij een nieuwe werkgever je positie aanmerkelijk kan verbeteren.

  In eerste instantie is het altijd verstandig om te kijken of je er samen met je werkgever uit kunt komen. Mocht dat niet lukken dan kun je altijd naar de rechter toe stappen. Deze zal onder andere kijken naar het toekomstperspectief bij de nieuwe werkgever en de eventuele schade die het de oude werkgever oplevert. Maar ook de lengte van het oude dienstverband en wie de arbeidsovereenkomst heeft ontbonden (initiatiefnemer) wegen mee in de beslissing van de rechter.








   Tarieven

   Het eerste contact is altijd gratis.

   Voor arbeidsrecht:

   90

   (Prijs per uur excl. BTW)

   Voor uitkeringen:

   60

   (Prijs per uur excl. BTW)

   Juridische advies over concurrentiebeding

   Zoals je begrijpt hangt de geldigheid van het beding dus heel erg van de context af. Het is dan ook een goed idee om de hulp van een juridisch adviseur in te schakelen. Deze kent de procedures en de wet erg goed. Daarnaast kan hij zich verdiepen in jouw persoonlijke situatie en goed onderbouwen waarom het concurrentiebeding onredelijk is. Zo vergroot je je kansen op succes bij een procedure voor de kantonrechter.

   Heeft u vragen over het concurrentiebeding? Wilt u gewoon even sparren over uw situatie? Of heeft u hulp nodig bij een gerechtelijke procedure? Laat dan hieronder uw contactgegevens achter dan nemen we spoedig contact met je op.

   Neem contact op