Juridisch advies ontslag

Je krijgt te horen dat je werkgever je wilt ontslaan. Dit kan best even schrikken zijn. Vooral omdat dit vaak onzekere gevolgen met zich meebrengt. We kunnen ons goed voorstellen dat je dan toe bent aan zekerheid en geruststelling. Het is daarom een goed idee om juridisch advies voor ontslag in te winnen. Zo weet je namelijk precies wat je rechten en plichten zijn en loop je niet tegen ongewenste verrassingen aan.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een werkgever je zou willen ontslaan. Stel nu dat het bedrijf waar je bij werkt financieel in zwaar weer verkeert. Het zou dan kunnen dat je werkgever voor een reorganisatie kiest waardoor hij werknemers moet ontslaan. Hij kan dan ontslag aanvragen op grond van bedrijfseconomische redenen. Maar ook als je werkgever vindt dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie of disfunctioneren van een werknemer kan hij ontslag aanvragen.

Wat je ontslag situatie ook is, we staan je graag bij met persoonlijk juridisch advies bij ontslag. Zo krijg je direct antwoord op de belangrijkste vragen.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan








    juridisch advies ontslag

    Juridisch ontslag advies op maat

    Als je werkgever je wilt ontslaan zal die je waarschijnlijk eerst een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Als je hiermee akkoord gaat is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Maar in veel gevallen ben je het hier als werknemer niet mee eens. Het is dan goed om te beseffen dat je, zolang je nog niets hebt ondertekend, niet zomaar kunt worden ontslagen. Je werkgever zal in dat geval een ontslagprocedure moeten starten. Uiteindelijk oordeelt de kantonrechter of het UWV dan aan de hand van de ontslagreden of de arbeidsovereenkomst ook echt ontbonden kan worden.








      Tarieven

      Het eerste contact is altijd gratis.

      Voor arbeidsrecht:

      90

      (Prijs per uur excl. BTW)

      Voor uitkeringen:

      60

      (Prijs per uur excl. BTW)

      Betaalbaar juridisch advies ontslag

      Maar ben je ontslagen door een faillissement van je werkgever, dan kun je als werknemer vaak weinig doen. De curator heeft namelijk geen toestemming nodig. Natuurlijk heb je dan alsnog tot op zeker hoogte recht op achterstallig loon, een transitievergoeding en een WW-uitkering. Hoe dat precies zit in jouw situatie zoeken we graag voor je uit. Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen we spoedig contact met je op.

      Neem contact op